Ezt a finom, könnyű levest először a Fahéj magazinnak készítettük. Most a Mentes Konyhán is közreadjuk egy kis változtatással, hiszen mindig kísérletezünk, keressük az új ízeket. Nagyon jól sikerült!
Hozzávalók:
25 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
3 mokkáskanál só
½ mokkáskanál házilag tört színes bors
25 dkg az alábbi zöldségekből összesen: sárgarépa, zsenge zöldbab, brokkoli, zsenge zöldborsó
½ mokkáskanál házilag darált köménymag
½ mokkáskanál majoránna
1 kiskanál reszelt vöröshagyma
1 mokkáskanál tárkony
½ mokkáskanál reszelt bio citromhéj
csipetnyi sáfrányos szeklice
2 dl gluténtól és tejtől mentes rizskrém
1 evőkanál garantáltan gluténmentes fehér rizsliszt
2 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál friss narancslé
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A csíkokra vágott csirkemellet 1 evőkanál olajon 1 mokkáskanál sóval megpároljuk és kissé megpirítjuk. 2 dl vízzel felengedjük, színes borssal megszórjuk, felforraljuk.
- A zöldségfélét megtisztítjuk, megmossuk, a sárgarépát, a zellert és a zöldbabot csíkokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, négy részre vágjuk.
- 1 evőkanál olajon megpirítjuk és megpároljuk a zöldséget ½ mokkáskanál őrölt köménnyel, ½ mokkáskanál majoránnával, a reszelt vöröshagymával és 1 mokkáskanál sóval.
- Felöntjük 1 l vízzel, összeforraljuk, hozzáadjuk a húshoz. A tárkonnyal, a citromhéjjal, a sáfrányos szeklicével és a maradék sóval ízesítjük, puhára főzzük.
- A rizskrémet csomómentesre keverjük a rizsliszttel, felengedjük egy merőkanálnyi levessel, majd a levesbe öntjük, és az egészet felforraljuk.
Tálalás előtt citromlével,narancslével ízesítjük.