Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Bögrés mákos aszalt szilvával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert

2017. január 11. - Mentes Konyha

bogresmakos01.JPG

A klasszikus, kedvelt kevert tésztás süteményt ezúttal úgy készítettünk, hogy tejmentes, gluténmentes legyen, és ne tartalmazzon túl sok cukrot. Aszalt szilvával isteni!

Hozzávalók:

1 bögre (kb. 20 dkg) házilag darált mák

1 bögre (kb. 20 dkg) garantáltan gluténmentes barna rizsliszt

1 bögre (kb. 2 dl) gluténtól és tejtől mentes natúr rizsital

 8 dkg kristálycukor

10 dkg garantáltan gluténmentes aszalt szilva

1 egész tojás

6 g gluténtól és tejtől mentes sütőpor

1 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin a tepsi kikenéséhez

Minden esetben ellenőrizzük a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan alapanyagokat vásároljunk, amelyek csomagolásán feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződtek gluténnal!

A mákot házilag daráljuk le, mert az előre darált termékek gluténnal szennyezettek lehetnek.

Elkészítése:

- A mákot házilag megdaráljuk.

- A margarinnal kikenünk egy tepsit.

- A darált mákot, a rizslisztet, a kristálycukrot és a sütőport szárazon összekeverjük.

- A rizsitallal és a tojással homogén, kissé folyékony tésztát készítünk belőle.

- Végül hozzákeverjük az aszalt szilvát is.

- A tepsibe öntjük, és 170 fokon kissé pirosra sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt villára nem ragad a tészta.

Mentes konyha ételallergiásoknak

Recept és fotó: © Szegedi Éva. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1912110303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása