Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Gyümölcsrizs tej nélkül

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert

2016. február 07. - Mentes Konyha

gyumolcsrizs_blog03.jpg

Minden évszakban készíthetünk gyümölcsrizst mélyhűtött málna, szeder, erdei gyümölcsök felhasználásával. A tejet, tejszínt növényi krémekkel helyettesíthetjük. 

Hozzávalók:

2 dl gluténtól és tejtől mentes növényi eredetű tejszínpótló krém
25 dkg garantáltan gluténmentes rizs
35 dkg friss vagy mélyhűtött gyümölcs
1+2 evőkanál kristálycukor
2 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt fahéj

Ételallergiások minden esetben ellenőrizzék a felhasznált alapanyagok összetételét! A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

gyumolcsrizs_blog02.jpg

Elkészítése:

- A rizst feltesszük főni 1 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral annyi vízben, hogy ellepje. Amikor megpuhult, lefedve hagyjuk legalább még fél órán át, hogy teljesen magába szívja a maradék vizet.

- A gyümölcsöt kevés vízzel tesszük fel főni. Hozzákeverjük a másik csomag vaníliás cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és 2 evőkanál cukrot. Addig főzzük, folyamatosan kevergetve, amíg lekvárszerűvé válik. Ha főzés közben sok víz párolog el, apránként pótoljuk. Ha elkészült a gyümölcsmártás, hagyjuk lehűlni.

- Miután a rizs kihűlt, hozzákeverjük a tejszínpótló krémet. Kelyhekbe vagy kis tálakba porciózzuk, majd a tetejére kanalazzuk a gyümölcsöt.

- Behűtve tálaljuk.

gyumolcsrizs_blog01.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr888327182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása