Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Sonkás, mandarinos sütőtök leves

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes

2016. október 17. - Mentes Konyha

sonkas_mandarinos_sutotok_leves_mk_01vn.jpg

Tápláló, ízletes, forró leves a hideg napokra. Glutén- és tejérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

1/2 kg sütőtök

15 dkg gluténtól és tejtől mentes  füstölt, főtt sonka vagy tarja

1 gerezd fokhagyma

1/2 mokkáskanál színes törött bors

egy nagyobb mandarin leve

egy csipetnyi só

csipetnyi őrölt köménymag

kevés apróra vágott dió vagy mandula

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan tarját  vagy sonkát vásároljunk, amely nem tartalmaz glutént, tejfehérjét, laktózt.

 Elkészítése:

- A sütőtököt darabokra vágva fél óráig sütjük 200 fokon.

- Miután kihűlt, eltávolítjuk a kemény héját, feldaraboljuk, és fél liter vízben botmixerrel péppé zúzzuk.

- Újabb fél liter vizet öntünk hozzá, belecsavarjuk a mandarin levét, fűszerezzük, sózzuk, beletesszük a sonkát vagy tarját és felforraljuk.

- Kivesszük a sonkát, a levest átpasszírozzuk, majd visszatesszük a sonkát a levesbe.

- Apróra vágott dióval, mandulával tálaljuk.

Recept és fotó: © Szegedi Éva

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2811817231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása