Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Csípős kukorica-krémleves

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

2020. január 09. - Mentes Konyha

cornsoup01.JPG

Mirelit vagy friss kukoricából tápláló, ízletes levest készíthetünk. Télen forrón tálaljuk, csilipaprikával még jobban melegít!

Hozzávalók:

fejenként egy cső zsenge kukorica vagy 10 dkg mirelit csemege kukorica

fejenként egy kiskanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

fejenként egy evőkanál gluténtól és tejtől mentes növényi főzőkrém

fejenként 2 dl gluténtól és tejtől mentes rizsital

fejenként egy mokkáskanál étolaj

ízlés szerint só, kurkuma, zsázsa, házilag őrölt fehér bors, házilag őrölt csilipaprika (csak felnőtteknek!)

a díszítéshez szárított paprika és zöldpaprika

Minden esetben ellenőrizzük a felhasznált alapanyagok összetételét!

cornsoup02.JPG

Elkészítése:

 A kukorica leveleit és "haját" eltávolítjuk, a csöveket alaposan megmossuk, és a szemeket éles késsel levágjuk róla.  Az olajon megpirítjuk.

A mirelit kukoricát olajon fedő alatt puhára pároljuk.

A kukoricalisztet csomómentesre keverjük a rizsitallal és a növényi főzőkrémmel, a kukoricára öntjük, sózzuk, fűszerezzük, és felforraljuk. Ha nagyon besűrűsödik a leves, forrás előtt egy kis vízzel hígítjuk.

Miután kihűlt, bormixerrel krémesítjük.

Szárított paprikával és zöldpaprikával díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7915400862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása