Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Almás, lekváros palacsinta

Gluténmentes, laktózmentes desszert

2016. február 16. - Mentes Konyha

almas_palacsinta01_blog.JPG

Nem kell drága gluténmentes lisztet vásárolni, hogy jó palacsintát tudjunk sütni. Garantáltan gluténmentes kukoricaliszttel készítettük, és hogy puhább legyen, egy almát reszeltünk a tésztájába. A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

Hozzávalók 10-12 palacsintához:

A tésztához:

3 tojás
3 evőkanál étolaj a tésztához
3 mokkáskanál kristálycukor
30 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
4 dl laktózmentes tej
1 nagy piros héjú alma
egy mokkáskanál étolaj a sütéshez

A töltelékhez:

3-4 evőkanál sárgabaracklekvár

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal.

Az import zöld almát gluténtartalmú bevonattal láthatják el. Bár az EU-ban tilos a gluténtartalmú bevonat használata, de nem mindig tudjuk ellenőrizni az áru származását. Ezért inkább piros héjú almát használjunk.

Ellenőrizzük, hogy a sárgabaracklekvárt mivel tartósították! A lekvárt az egyéni érzékenységnek megfelelően válasszuk ki! Olyan lekvárral töltsük, amelynek összetevői között nem szerepel glutén!

Elkészítése:

- A 3 tojást a 3 evőkanál étolajjal, a cukorral, a kukoricaliszttel és a laktózmentes tejjel habverővel csomómentesre keverjük.

- Megtisztítunk egy szem almát, kivágjuk a magházat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

- A reszelt almát a tésztához keverjük.

- Ha túl sűrű a tészta, fél dl laktózmentes tejet még hozzáadunk.

- Az első darab előtt olajjal vékonyan átkenjük a  palacsintasütőt.  Kisütjük a palacsintákat, majd megkenjük lekvárral.

- Fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.

 Recept és fotó: © Szegedi Éva

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr268394642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása