Ha kicsit lazítani szeretnénk az étrendünkön, érdemes minél több zöldfűszert használni az ételeinkhez. A köret elkészítésekor pedig inkább zöldségfélékből válogassunk. Az alábbi étel fogyókúrás étrendbe is remekül illik - természetesen abban az esetben, ha mértékkel fogyasztjuk.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
3 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
2 db karalábé
1 db padlizsán
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gramm (1 csapott mokkáskanál) himalájai só
1 mokkáskanál apróra vágott majoránna
1 mokkáskanál apróra vágott oregánó
1 mokkáskanál apróra vágott petrezselyemlevél
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Tojásallergiások esetében előfordulhat keresztreakció a csirkehúsra, azonban a csirkehús immunválaszt kiváltó hatása alacsony, ezért a fogyasztása csak erősen pozitív reakció esetében az orvos utasítása alapján kerülendő.
Elkészítése:
- A csirkemellet mosás után csíkokra vágjuk.
- A sárgarépát, a padlizsánt és a petrezselyemgyökeret karikákra szeljük, a karalábét kockákra vágjuk.
- Az olívaolaj felén kissé megpirítjuk a csirkemell csíkokat, majd a só felét rászórjuk, alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a zöldfűszereket.
- A padlizsán mindkét oldalát megpirítjuk az olaj másik felén, hozzákeverjük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a karalábét, ezután a só másik felével fedő alatt puhára pároljuk.
- A csirkemellet a párolt zöldségekkel tálaljuk.
Recept és fotó: © Szegedi Éva
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával