A tejre és tojásra érzékenyeknek sem kell lemondani a majonézes burgonya ízéről. A tejföl és a tojás alapú majonéz remekül helyettesíthető mentes hozzávalókkal. Ráadásul gluténmentes is lehet!
Hozzávalók:
- 5 db nagyobb burgonya
- 3 dl gluténtól és tejtől mentes, növényi eredetű, tejszínt helyettesítő krém
- 2 evőkanál frissen csavart lime vagy citrom
- 1 mokkáskanál só
- 1 csapott evőkanál gluténtól és tejtől mentes mustár
- 1 mokkáskanál kristálycukor
- 1 késhegynyi őrölt köménymag
- 1 kis csokor petrezselyem
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- Az alaposan megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, majd megtisztítjuk.
- A teljesen kihűlt burgonyákat vékony karikára vágjuk.
- A főzőkrémet a mustárral, a citromlével, a cukorral, a sóval és az őrölt köménymaggal simára keverjük.
- A burgonyát óvatosan belekeverjük a mártásba.
- A petrezselymet összevágjuk és a salátára szórjuk.
- Hidegen tálaljuk. Húsok mellé vagy hidegtálra kiváló.
Recept és fotó © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.