Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Datolyás-túrós briós

Laktózmentes péksütemény

2016. február 17. - Mentes Konyha

datolyas_turos_brios_blo01.JPG

Ez egy igazi briós! Illatos, puha, harapni való. Az íze meg valóban fantasztikus, hiszen a tésztájában datolya és túró van. A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

Hozzávalók:

1,5 dl laktózmentes tej
2 evőkanál+2 kávéskanál  kristálycukor
1,25 dkg friss élesztő
7 dkg laktózmentes vaj
30 dkg liszt
1 tojás
2 evőkanál laktózmentes túró
7-8 szem datolya

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 datolyas_turos_brios_blo02.JPG

 Elkészítése:

- Langyosra melegítjük a tejet, egy kis cukrot szórunk bele és belemorzsoljuk az élesztőt.

- Puhára olvasztjuk a vajat.

- 25 dkg lisztre ütünk egy tojást, beleszórunk 2 evőkanál cukrot, ráöntjük az élesztős tejet,  és hozzákeverjük a puhára olvadt vajat.

- Géppel összekeverjük a tésztát, majd egy-másfél órán át langyos helyen kelesztjük.

- Ha a tészta megkelt, a kimagozott és apróra vágott datolyával, a 2 evőkanál laktózmentes túróval és a maradék 5 dkg liszttel alaposan összedolgozzuk.

- 12 egyenlő részre vágjuk a tésztát. A darabokból hosszú hengert formázunk, csiga alakban feltekerjük.

- Hideg vízzel vagy tojással megkenjük a csigákat, kristálycukrot szórunk a tetejükre, és 150-160 fokon aranybarnára sütjük.

 Recept és fotó:© Szegedi Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr788394572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása