Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Rozmaringos gombás-sajtos csirke

Gluténmentes, laktózmentes étel

2016. február 16. - Mentes Konyha

rozmaringos_gombas_csirke_blog01.jpg

Igazán egyszerű elkészíteni, és a siker nem marad el! A titka a fűszerezésben van.  A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

Hozzávalók:

8 db kisméretű csirke felső comb
1/4 kg friss csiperkegomba
15 dkg gluténtól és laktóztól mentes házilag lereszelt félkemény sajt
2 db babérlevél
4 szem borókabogyó
1 mokkáskanálnyi majoránna
2 mokkáskanál + késhegynyi só
1-2 szál rozmaring
1 db t. v. paprika
1,5 evőkanál olaj

A készen vásárolt, előre lereszelt sajt glutént tartalmazhat!

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A húst megmossuk, a bőrét lehúzzuk. (A csontot is  eltávolíthatjuk.) A  2 mokkáskanál sóval besózzuk.

- Egy tepsit vagy egy tűzálló tálat kikenünk fél evőkanálnyi olajjal, egymás mellé fektetjük benne a húst.

- Rádobjuk a babérlevelet, a borókabogyót, a rozmaringot és a felszeletelt t. v. paprikát. Meglocsoljuk fél kanálnyi olajjal.

- Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedve puhára pároljuk.

- Közben a gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, fél evőkanál olajon késhegynyi sóval és a  majoránnával megpároljuk.

- A már puha húsra elosztjuk a gombát, a házilag lereszelt sajtot a tetejére szórjuk, és lefedés nélkül a sütőben pirosra sütjük.

Recept és fotó: © Szegedi Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr958394558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása