Igazán egyszerű elkészíteni, és a siker nem marad el! A titka a fűszerezésben van. A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.
Hozzávalók:
8 db kisméretű csirke felső comb
1/4 kg friss csiperkegomba
15 dkg gluténtól és laktóztól mentes házilag lereszelt félkemény sajt
2 db babérlevél
4 szem borókabogyó
1 mokkáskanálnyi majoránna
2 mokkáskanál + késhegynyi só
1-2 szál rozmaring
1 db t. v. paprika
1,5 evőkanál olaj
A készen vásárolt, előre lereszelt sajt glutént tartalmazhat!
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A húst megmossuk, a bőrét lehúzzuk. (A csontot is eltávolíthatjuk.) A 2 mokkáskanál sóval besózzuk.
- Egy tepsit vagy egy tűzálló tálat kikenünk fél evőkanálnyi olajjal, egymás mellé fektetjük benne a húst.
- Rádobjuk a babérlevelet, a borókabogyót, a rozmaringot és a felszeletelt t. v. paprikát. Meglocsoljuk fél kanálnyi olajjal.
- Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedve puhára pároljuk.
- Közben a gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, fél evőkanál olajon késhegynyi sóval és a majoránnával megpároljuk.
- A már puha húsra elosztjuk a gombát, a házilag lereszelt sajtot a tetejére szórjuk, és lefedés nélkül a sütőben pirosra sütjük.
Recept és fotó: © Szegedi Éva