Most igazán szezonja van a lecsónak. Darált hússal főzve különösen finom és tápláló.
Hozzávalók négy személyre:
30 dkg darált sertéshús
40 dkg érett paradicsom
40 dkg t. v. paprika
25 dkg garantáltan gluténmentes barna rizs
2 fej vöröshagyma
2 kávéskanál garantáltan gluténmentes őrölt pirospaprika
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál házilag őrölt fehér bors
1 mokkáskanál házilag őrölt köménymag
2 evőkanál étolaj
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Csak olyan barna rizst vásároljunk, amelynek a csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy a termék nem szennyeződött gluténnal!
Elkészítése:
- A barna rizst megmossuk, leszűrjük, és csipetnyi sóval fedő alatt, alacsony hőfokon megpároljuk két ujjnyival több vízzel, mint amennyi ellepi. Miután levettük a tűzhelyről, rajta hagyjuk a fedőt, így egészen puha lesz.
- A vöröshagymát karikákra vágjuk, kissé megpirítjuk az olajon, majd a darált sertéshússal együtt pirítjuk tovább.
- A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk és felszeleteljük, ezután a húshoz és a hagymához keverjük.
- Rászórjuk a pirospaprikát, a fűszereket és a sót.
- Kevés vizet öntünk alá, amit addig pótolunk, amíg a zöldségek a hússal együtt megpuhulnak.
- A húsos lecsót a kiszedett rizsre halmozva tálaljuk.
Recept és fotó: © Szegedi Éva.