Ennél gyorsabban nem is lehet teasüteményt készíteni, ráadásul az alapanyagok is könnyen beszerezhetők. Kitűnő vendégváró, frissen puha, omlós. Csak annyit készítsünk belőle, amennyi egy nap alatt elfogy.
Hozzávalók:
12 dkg rizsliszt
8 dkg margarin
1 evőkanál méz
10 db fél-fél dióbél
Elkészítése:
- Villával összetörjük, majd gyorsan egyneművé gyúrjuk a margarint a liszttel és a mézzel.
- Egy-egy golyót formálunk a tésztából, a tetejére nyomjuk a dióbelet.
- 130 fokon megsütjük.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Csak olyan rizslisztet vásároljuk, amelynek csomagolásán feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződött gluténnal!
Recept és fotó: © Szegedi Éva