Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Diós-mézes teasütemény

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes sütemény

2016. február 25. - Mentes Konyha

mezes_dios_blog01.JPG

Ennél gyorsabban nem is lehet teasüteményt készíteni, ráadásul az alapanyagok is könnyen beszerezhetők. Kitűnő vendégváró, frissen puha, omlós. Csak annyit készítsünk belőle, amennyi egy nap alatt  elfogy.

Hozzávalók:

12 dkg rizsliszt
8 dkg margarin
1 evőkanál méz
10 db fél-fél dióbél

 Elkészítése:

- Villával összetörjük, majd gyorsan egyneművé gyúrjuk  a margarint a liszttel és a mézzel.

- Egy-egy golyót formálunk a tésztából, a  tetejére nyomjuk a dióbelet.

- 130 fokon megsütjük.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan rizslisztet vásároljuk, amelynek csomagolásán  feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződött gluténnal!

 Recept és fotó: © Szegedi Éva

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr258419148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása