Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Eperszív torta a szerelmeseknek

Gluténmentes, tejmentes sütemény

2015. február 13. - Mentes Konyha

epersziv_blog07.JPG

Meglepetésnek még elkészül Valentin-napra! Bármilyen piros színű gyümölccsel elkészíthető ez a torta, eperrel, meggybefőttel, gránátalmával, mélyhűtött málnával. Gyorsan készen van, nem igényel különleges alapanyagokat.

Hozzávalók a sütemény alaphoz:
3 egész tojás
3 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
3 evőkanál kristálycukor
1 kiskanálnyi garantáltan gluténmentes rizsliszt
kevés gluténtól és tejtől mentes  margarin
Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez:
1 csomag gluténtól és tejtől mentes pudingpor
1 csomag gluténtól és tejtől mentes tortazselé por
3 evőkanál kristálycukor
2,5 dl gluténtól és tejtől mentes rizsital
1 evőkanál gluténtól és tejtől mentes margarin
1 fél rúd vanília
20 dkg eper és pár csepp citrom

epersziv_blog04.JPG

Elkészítése:
Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, papírtörlőre téve megszárítjuk.
Piskóta alap:
- A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük.
-  A félig felvert tojáshoz kanalanként hozzáadjuk a cukrot, közben tovább habosítjuk. Amikor a hab már elég kemény, hozzáöntjük a tojások sárgáját, és együtt is felverjük.
- A kész habba kanalanként beleforgatjuk a lisztet. Egy kanálnyit szétszórunk a habon, keverőkanállal óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze. Így folytatjuk, míg mind a 3 kanál liszt bele nem kerül a tésztába.
- Kevés margarinnal kikenünk, majd kevés rizsliszttel megszórunk egy szív alakú tortaformát. Beleöntjük és egyenletesen eloszlatjuk a piskótatésztát, 150 fokon megsütjük. A sütési idő kb. 10 perc.
Krém:
- A rizsitalt felforraljuk a vaníliarúddal. Elkészítjük a pudingot előírás szerint 2 evőkanál cukorral, tej helyett rizsitallal. Folyamatos keverés közben hűtjük.
- Amikor már langyos, kivesszük a vaníliarudat, belekeverjük a margarint. A kihűlt pudingot gépi habverővel kikeverjük.
- A krémet a tésztára kenjük, kirakjuk a félbe vagy szeletekre vágott eperrel.
Bevonat:
Elkészítjük a tortazselét előírás szerint 1 evőkanál cukorral és pár csepp citrommal. Kanalanként szétterítjük a süteményen.

epersziv_blog09.JPG

Recept és fotó © Szegedi Éva

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr687172147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása