Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Könnyű tiramisu

Gluténmentes, laktózmentes, cukor nélkül készült desszert

2016. október 19. - Mentes Konyha

tiramisu_mk01.jpg

A tiramisut nem lehet megunni. Mi így készítjük, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók a piskótás alaphoz:

-15 db gluténmentes, laktózmentes, diabetikus babapiskóta

- 3 evőkanál kakaó

- 1 evőkanál por alapú édesítőszer

- 1 dl gyenge főzött kávé

- 1/2 dl laktózmentes tej vagy tejszín

- fél mokkáskanálnyi őrölt fahéj

-3 dkg laktózmentes vaj

A krémhez:

-1 l laktózmentes tej

-1 csomag gluténmentes, laktózmentes vanília ízű pudingpor

-1 csomag gluténmentes, laktózmentes csokoládé ízű pudingpor

-10 dkg gluténmentes, laktózmentes natúr krémsajt

- 4-5 evőkanál  por alapú édesítőszer

A díszítéshez:

1 evőkanál kakaópor vagy  2 dkg gluténtól, tejtől mentes diabetikus csokoládé

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.

tiramisu_mk02.jpg

 

 Elkészítése:

- 1 dl gyenge, híg kávét készítünk, lehűtjük.

- A babapiskótákat 4-5 darabra vágjuk.

- 3 evőkanál kakaót összekeverünk 1 evőkanál édesítőszerrel, késhegynyi őrölt fahéjjal.

- A hideg kávét hozzáöntjük a kakaóhoz, simára elkeverjük,  majd  forrásig melegítjük.

- Felolvasztjuk benne a vajat.

- Hozzáöntünk 1/2 dl laktózmentes tejszínt vagy tejet.

- Az öntetet piskótára kanalazzuk úgy, hogy minden darabot átáztasson.

- 1/2 liter tejből  kb. 2 evőkanál édesítőszerrel az előírásnak megfelelően pudingot főzünk a vanília ízű pudingporból.

- Pár percig hagyjuk hűlni, közben néhányszor megkeverjük. Még melegen belekeverjük a krémsajt felét, és mielőtt kihűlne, rákanalazzuk a piskótára.

- A másik ½ liter tejből kb. 2 evőkanál édesítőszerrel  csokoládés pudingot főzünk. Még melegen, de nem forrón belekeverjük a krémsajt másik felét, és rákanalazzuk az előző krémre.

- A tetejét megszórjuk kakaóporral vagy reszelt csokoládéval, behűtve tálaljuk.

Recept : © Szegedi Éva. 
Fotó: © Irimiás László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1611819097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása