Mélyhűtött vagy friss zöldborsóval, növényi krém felhasználásával könnyen és gyorsan tudunk krémlevest készíteni. Ne sajnáljuk a fűszereket belőle, attól lesz különleges!
Hozzávalók négy személyre:
40 dkg friss vagy mélyhűtött zsenge zöldborsó
1 dl gluténtól és tejtől mentes növényi, tejszínt helyettesítő főzőkrém
pár csepp friss citromlé
késhegynyi őrölt fehérbors
késhegynyi házilag lereszelt szerecsendió
késhegynyi kurkuma
2 csapott mokkáskanálnyi só
késhegynyi gyömbér
kevés apróra vágott friss vagy mélyhűtött petrezselyem zöldje
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.
Elkészítése:
- A borsót a sóval megfőzzük annyi vízben, amennyi jól ellepi. Mikor kihűlt, turmixgéppel vagy botmixerrel pépesítjük.
- Hozzákeverjük a növényi főzőkrémet és a fűszereket, felforraljuk. 1 evőkanálnyi krémet félreteszünk a díszítéshez.
- Rászórjuk a petrezselymet és növényi krémmel díszítve tálaljuk.
Recept és fotó: © Szegedi Éva.