Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Rozmaringos hússzeletek tejszínes-fűszeres sárgarépapürével

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes húsétel

2016. február 01. - Mentes Konyha

rozmaringos_hus_mentes_cimkep.JPG

Különleges, ízletes, könnyen elkészíthető. Receptünkben a húst sült sárgarépából és növényi krémből készített "tejszínes" pürével tálaltuk. A sárgarépa-karikák együtt párolódtak a hússal, a szeletekre apróra kockázott sonkát is tettünk, ez ad az ételnek különleges zamatot. Ételallergiások minden esetben ellenőrizzék a felhasznált alapanyagok összetételét! Receptünk a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb rózsája
50 dkg sárgarépa
15 dkg apróra vágott gluténtól és tejtől mentes füstölt sonka
2 csapott mokkáskanál só
2 mokkáskanál egész köménymag
2 evőkanál étolaj
5 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
1-2 ág friss rozmaring
1,5 dl gluténtól és tejtől mentes rizsital
1 dl gluténtól és tejtől mentes növényi tejszínpótló krém
 2 mokkáskanál apróra vágott friss petrezselyem

rozmaringos_hus_mentes_03.JPG

 

Elkészítése:

- Előző nap bekenjük a hússzeleteket a következő keverékkel: egy evőkanál olaj, a só és a köménymag fele. Hűtőszekrényben pácoljuk legalább fél napig.

- Sütés előtt megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk a sárgarépát.

- Egy nagyméretű tepsit kikenünk egy evőkanál olajjal. Középre fektetjük a hússzeleteket, melléjük tesszük két oldalra a felkarikázott sárgarépát. A hússzeletekre szórjuk az apró kockára vágott sonkát.

- Rászórjuk a répára és a húsra a só és a köménymag másik felét.

- Néhány centis darabokra vágjuk a rozmaring ágakat, és mindegyik hússzeletre teszünk egyet. 1 dl vizet öntünk a hús alá, a margarint a húsra és a répára daraboljuk.

- Alufóliával beborítjuk a tepsit, és 180 fokon kezdjünk sütni a húst, majd amikor már félig puha, 150 fokon folytatjuk.

- Sütés közben ellenőrizzük, hogy kell-e pótolnunk a vizet, és ha úgy látjuk, hogy elpárolgott,újabb 1 dl meleg vizet öntünk a hús és a sárgarépa alá.

- Amikor minden átsült, kiszedjük a sárgarépa felét a tepsiből, és szétterítjük egy tányéron, hogy kissé hűljön. Magas falú, hosszúkás edénybe szórjuk, ráöntjük a rizstejet és a növényi tejszínpótló krémet, majd botmixerrel krémesre keverjük. A végén belekeverjük a petrezselymet.

- A húst a répakarikákkal és a répakrémmel együtt tálaljuk.

rozmaringos_hus_mentes_02.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr38327124
süti beállítások módosítása