Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Kókuszos eperfagyi

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes desszert

2015. május 17. - Mentes Konyha

epres_kokuszos_fagyi_blogra01.JPG

Mindössze három alapanyagból olyan fagyit lehet készíteni, ami különleges, finom, és nem tartalmaz mesterséges színezőszereket és adalékanyagokat. Néhány dologra vigyázzatok! A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat, ezért gluténérzékenyek mindig házilag darálják le a cukrot. Aki nem szereti a kókusz ízét, de tejmentesen szeretné elkészíteni a fagylaltot, rizskrémet is használhat kókuszkrém helyett. Minden esetben ellenőrizzétek a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:
50 dkg földieper
2 dl garantáltan glutén- és tejmentes kókuszkrém
9 dkg házilag darált porcukor

A növényi eredetű tejszínt, tejfölt helyettesítő krémekről itt olvashatsz.

 

epres_kokuszos_fagyi_blogra02.JPG

Elkészítése:
- Az epret megtisztítjuk, folyó vízzel megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez.
- Turmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés közben negyed óráig főzzük. Kissé be fog sűrűsödni.
- Teljesen kihűtjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
-  Ismét turmixoljuk, csak így lehet kihabosítani.
- A kókuszkrémet gépi habverővel habosítjuk fel. Olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
- A kókuszhabot néhány mozdulattal elkeverjük az eperben, úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne. Legjobb, ha abban a műanyag tálban keverjük hozzá, amiben fagyasztani fogjuk.
- Mélyhűtőbe tesszük. Legalább fél nap kell, amíg megfagy.
- A fagylaltos kelyheket előre behűtjük, vizes kanállal kiadagoljuk a fagyit, eperrel díszítjük. Azonnal el kell fogyasztani, mert nagyon hamar elolvad.

Recept és fotó: © Sz. Banadics Éva

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr877465582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása