Könnyű desszert friss eperből mandulával, krémtúróval, piskótával. Glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A mandulát házilag tisztítsuk és szeleteljük, hogy valóban gluténmentes legyen.
A recept Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.
Hozzávalók:
a piskótához:
2 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
2 tojás
2 evőkanál kristálycukor
az öntethez:
15 dkg földieper
1 evőkanál kristálycukor
a krémhez:
20 dkg zsírszegény, laktózmentes, gluténmentes tehéntúró
1-2 evőkanál házilag darált porcukor ízlés szerint
2 dl laktózmentes tejszín
fél vegyszeres kezelés nélküli lime lereszelt héja
4 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes szeletelt mandula
a díszítéshez:
1 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes szeletelt mandula
fél vegyszeres kezelés nélküli lime lereszelt héja
pár szem eper
Elkészítése:
- Piskótát sütünk a kukoricaliszttel, a tojással és 2 evőkanál cukorral. Amikor kihűlt, felkockázzuk.
- Botmixerrel elkészítjük az epres öntetet: 7,5 dkg epret szétzúzunk 1 evőkanál kristálycukorral.
- Az eper másik felét vékony szeletekre vágjuk.
- A túrót a porcukorral krémesre keverjük.
- Habbá verjük a laktózmentes tejszínt és óvatosan a túróhoz keverjük, majd belekeverjük fél lime lereszelt héját.
- 4 kehely aljára halmozzuk a piskótakockákat, ezután elosztjuk a kelyhekbe az epres öntetet.
- A krémet, a mandulát és az eperszeleteket rétegesen rakjuk a kelyhekbe.
- Az utolsó sor krémet eperszeletekkel, mandulával és fél lime lereszelt héjával díszítjük. Behűtve tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva - Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.