Ez a legfinomabb zöldbabfőzelék. A nehéz rántás helyett könnyű rizstejjel és rizsliszttel habartam be, bátran fűszereztem, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel ízesítettem. Vegetáriánus és húsos feltéttel is kitűnő ebéd vagy vacsora.
Mindig ellenőrizzétek a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak megbízható gyártótól vásároljatok alapanyagokat, és csak olyan élelmiszereket vegyetek meg, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy garantáltan gluténmentes.
Hozzávalók négy személyre:
50 dkg zöldbab
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
2 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej
2 evőkanál garantáltan gluténmentes barna rizsliszt
3 mokkáskanál apróra vágott friss vagy szárított majoránna
1 mokkáskanál tárkony
1 mokkáskanál őrölt köménymag
2-2 mokkáskanál csípős paprika és csemege paprika
2 mokkáskanál só
Elkészítése:
- A zöldbabot, a répát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk. A répát és a petrezselymet karikákra, a zöldbabot hosszúkás szeletekre vágjuk, majd másfél liter vízben feltesszük főni.
- Miután a zöldségek megfőttek, 2 dl rizstejet simára keverünk 2 evőkanál rizsliszttel és a csemegepaprikával. Fokozatosan hozzáadjuk a forró főzőlét, majd az egészet beleöntjük a főzelékbe.
- Hozzáadjuk a majoránnát és a tárkonyt, majd néhány percig forraljuk.