Azok is szeretik a palacsintát, akik nem fogyaszthatnak tejet és tojást. Nekik készítettem ezt az amerikai típusú palacsintát, ráadásként a nagy kedvenccel, kókusszal! Tejfehérjére, laktózra érzékenyek minden hozzávalót ellenőrizzenek, hogy az összetevők között szerepel-e tej vagy tejszármazék. A receptet dietetikus lektorálta.
Hozzávalók:
12,5 dkg búzaliszt
10 dkg tejtől mentes kókuszkrém
1 dl víz
10 dkg tejtől mentes margarin
2 dkg cukor
2,5 dkg kókuszreszelék
1 mokkáskanál tejtől mentes sütőpor
kevés étolaj
5-20 dkg gyümölcslekvár
Elkészítése:
- A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a kókuszkrémet, a liszt felét, egy kis vizet és a sütőport. Az egészet összedolgozzuk. Ezután adjuk hozzá a víz és a liszt másik felét, végül a kókuszreszeléket.
- Olajjal vékonyan kikent, felforrósított serpenyőben vagy palacsintasütőben egy-egy kis merőkanálnyi adagot szétterítünk, és megsütjük mindkét oldalát. A szokásosnál vastagabb palacsintát kapunk.
- Tortaszerűen egymásra halmozzuk a palacsintákat, az egyes rétegek közé gyümölcslekvárt kenünk.
Recept és fotó: © Szegedi Éva