A hagyományos burgonyalevest frissen vágott hagymával, fűszerekkel egészítettük ki. Tejföl helyett ízesített rizskrémmel öntöttük le.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 evőkanál étolaj
1 db zöldpaprika
1 db friss paradicsom
1 kávéskanál garantáltan gluténmentes paradicsompüré
2 szál újhagyma vagy 1 fej lila hagyma karikára vágva
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál garantáltan gluténmentes őrölt csemegepaprika
1 csapott mokkáskanál házilag őrölt köménymag
késhegynyi cayenne bors
2 mokkáskanálnyi só
2 dl garantáltan gluténmentes rizskrém
csipetnyi só és pár csepp citromlé a rizskrém ízesítéséhez
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra szeljük. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.
- Kissé megpirítjuk az olajon a burgonyát, majd mellédobjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát, az egyik szál újhagymát vagy a karikára vágott lila hagyma felét, valamint egy gerezd fokhagymát.
- Rászórjuk az őrölt csemegepaprikát, a köménymagot és a cayenne borsot, sót, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
- Tálaláskor a burgonyaleves tetejére teszünk egy csapott evőkanál rizskrémet és egy kevés karikákra vágott újhagymát. Mivel a rizskrém semleges ízű, ízesíthetjük csipetnyi sóval és pár csepp friss citromlével, így a tejfölhöz hasonló ízt érhetünk el.
Recept és fotó: © Szegedi Éva
Lektorálta: Szabó Alexandra dietetikus