A bruschetta adta az alapötletet a paradicsomos szendvicshez. A kenyeret gluténtól, tejtől és tojástól mentes natúr puffasztott rizsszelettel helyettesítettük, a bazsalikomot pedig vöröshagymacsírával. Kitűnő étel tízóraira, uzsonnára, vagy éppen előételnek az ebédhez. A növényi csírák számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, érdemes rendszeresen fogyasztani.
Hozzávalók:
4 szelet gluténtól, tejtől és tojástól mentes natúr puffasztott rizsszelet
4 db paradicsom
néhány szelet lila hagyma
2 evőkanál vöröshagymacsíra
1 kiskanál extra szűz olívaolaj
ízlés szerint só
Ételallergiások minden esetben ellenőrizzék a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A paradicsomot és a lila hagymát apró kockára vágjuk, hozzákeverjük a sót és az olívaolajat.
- Elosztjuk a feltétet a 4 darab rizsszeleten, majd a tetejét megszórjuk vöröshagymacsírával.