Ki ne szeretné a forró csokit? Azok sem maradnak ki ebből az élvezetből, akik a kakaóra érzékenyek. Karobporral - ami a szentjánoskenyérfa terméséből készül - ugyanis remekül helyettesíthető a kakaó. Ezt a forró karobitalt laktózérzékenyek is fogyaszthatják, mert laktózmentes hozzávalókkal készült.
Hozzávalók két személyre:
2 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej
1 dl laktózmentes tej
1 dl laktózmentes tejszín
1 csapott evőkanál házilag darált porcukor
2 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes karobpor
2 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor
Gluténérzékenyek csak olyan karobport vásároljanak, amely garantáltan glutén-és laktózmentes. Minden esetben ellenőrizni kell a felhasznált alapanyagok összetételét!
Receptünk a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.
Elkészítése:
- A karobport szárazon összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal.
- Hozzáadva a tejet, a rizstejet és a tejszínt, összeturmixoljuk.
- Alacsony hőfokon forráspontig hevítjük, de csak 1-2 másodpercig forraljuk.
- Csészébe öntve melegen fogyasztjuk.
Fotó: © Irimiás László