Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Forró karobital

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes ital

2016. február 04. - Mentes Konyha

forro_karobital_blog02.jpg

Ki ne szeretné  a forró csokit? Azok sem maradnak ki ebből az élvezetből, akik a kakaóra érzékenyek. Karobporral - ami a szentjánoskenyérfa terméséből készül - ugyanis remekül helyettesíthető a kakaó. Ezt  a forró karobitalt laktózérzékenyek is fogyaszthatják, mert laktózmentes hozzávalókkal készült. 

Hozzávalók két személyre:

2 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej
1 dl laktózmentes tej
1 dl laktózmentes tejszín
1 csapott evőkanál házilag darált porcukor
2 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes karobpor
2 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor

Gluténérzékenyek csak olyan karobport vásároljanak, amely garantáltan glutén-és laktózmentes. Minden esetben ellenőrizni kell a felhasznált alapanyagok összetételét!
Receptünk a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

 Elkészítése:

- A karobport szárazon összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal.

- Hozzáadva a tejet, a rizstejet és a tejszínt, összeturmixoljuk.

- Alacsony hőfokon forráspontig hevítjük, de csak 1-2 másodpercig forraljuk.

- Csészébe öntve melegen fogyasztjuk.

forro_karobital_blog01.jpg

Fotó: © Irimiás László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr738327174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása