A csokoládés süteményt mindenki szereti. Készen vásárolt glutén- és laktózmentes süteménylisztből, valamint mentes csokoládéból könnyű finom kevert süteményt sütni.
A hozzávalók vásárlásakor alaposan nézzétek meg azok összetevőit. Tájékozódjatok a gyártóról is, hogy ismert, ellenőrzött helyen készült-e az alapanyag. A készen vásárolt lisztkeverékeknek is garantáltan gluténmentesnek kell lenniük, ezt a gyártónak valamilyen módon fel kell tüntetnie.
Hozzávalók:
1 bögre (2,5 dl) garantáltan gluténmentes, laktózmentes, készen vásárolt sütemény lisztkeverék
2 tojás
4 evőkanál étolaj
4 evőkanál laktózmentes natúr joghurt
1 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
½ tábla (5 dkg) apróra tört garantáltan gluténmentes, laktózmentes étcsokoládé
1/3 csomag gluténtól, tejtől mentes sütőpor
1 kávéskanálnyi laktózmentes vaj (a vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.)
2 dl gluténtól és laktóztól mentes habtejszín
Elkészítése:
- A tojás habosra keverjük a cukorral.
- Hozzákeverjük a joghurtot, az olajat és a kakaót.
- Kisebb adagonként beleforgatjuk a lisztet és az apróra tört csokoládét.
- Kivajazunk egy kisebb tepsit, kevés gluténmentes lisztet szétrázunk benne.
- A kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben 200 °C-on megsütjük. 25-30 perc alatt elkészül, tűpróbával ellenőrizhetjük, nyers-e még a tészta.
- Gluténtól és laktóztól mentes tejszínhabbal, vagy növényi habbal, reszelt glutén- és laktózmentes csokoládéval díszítjük. Frissen a legjobb!