Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Zsenge madársaláta csirkehússal

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

2015. február 16. - Mentes Konyha

madarsalata_etelallergia_online.JPG

Tavaszváró színes salátát készítettem, amelynek főbb hozzávalóit külön-külön is imádom, nemhogy így együtt! A metélőhagyma és a petrezselyem az ablakpárkányomon nőtt cserépben. Igazi vitaminbomba. Gluténmentes, tejmentes étel.

Hozzávalók a salátához:
1/2 csirkemellfilé
2 kiskanál extra szűz olívaolaj
20 dkg madársaláta
2 db jégcsapretek
20 dkg koktélparadicsom
fél mokkáskanál só a húshoz
Hozzávalók az öntethez:
3 kiskanál extra szűz olívaolaj
3 gramm friss gyömbér
1 kis csokor apróra vágott metélőhagyma
1 kiskanál apróra vágott petrezselyem
kevés só

 

madarsalata_blog04.JPG

Elkészítése:
- A csirkemellet csíkokra vágjuk, olajon megpirítjuk, sózzuk, majd puhára pároljuk. Megvárjuk, amíg lehűl, mert hidegen adjuk a salátához.
- A madársalátáról a gyökérrészt eltávolítjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük.
- A megtisztított jégcsapretket vékony csíkokra szeljük, a paradicsomokat négyfelé vágjuk.
- Elkészítjük az öntetet: a gyömbért lereszeljük, az apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemmel, valamint az olívaolajjal, kevés sóval kikeverjük.
- Salátás tálba tesszük a hozzávalókat, a tetejére csurgatjuk az öntetet, ezután egyszer átkeverjük az egészet. Behűtve tálaljuk.

Recept és fotó: © Szegedi Éva

 madarsalata_blog1.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1007135787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása