Gyorsan és egyszerűen tudunk finom vendégváró süteményt készíteni mélyhűtött leveles tésztából és gesztenyemasszából. Olyan tésztát és gesztenyét vásároljunk, amely tejtől és tojástól mentes. Mindig olvassuk el a hozzávalók összetételét. Szójára érzékenyek szójamentes gesztenyemasszát keressenek. Arra is figyeljünk, hogy ne gesztenyepüré elnevezésű árut vásároljunk.
Hozzávalók:
25 dkg mélyhűtött tojásmentes, tejmentes leveles tészta
25 dkg mélyhűtött, tejtől mentes gesztenyemassza
1-2 kiskanálnyi baracklekvár
Mivel a gesztenyemassza és a lekvár édes, további cukrot, édesítőszert ne adjunk hozzá.
Elkészítése:
- A tésztát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, 3-4 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, majd téglalapokra vágjuk.
- A gesztenyemasszát villával összetörjük és a lekvárral összedolgozzuk.
- A tölteléket elosztjuk a téglalapokon, majd mindet összehajtjuk, kicsit lenyomkodva a széleket.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.
Recept:© Sz. Banadics Éva, Fotó:© Irimiás László