Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Vendégváró gesztenyés levél

Tojásmentes, tejmentes sütemény

2015. február 12. - Mentes Konyha

leveles_sutemeny_blog03.jpg

Gyorsan és egyszerűen tudunk finom vendégváró süteményt készíteni mélyhűtött leveles tésztából és gesztenyemasszából. Olyan tésztát és gesztenyét vásároljunk, amely tejtől és tojástól mentes. Mindig olvassuk el a hozzávalók összetételét. Szójára érzékenyek szójamentes gesztenyemasszát keressenek. Arra is figyeljünk, hogy ne gesztenyepüré elnevezésű árut vásároljunk.

Hozzávalók:
25 dkg mélyhűtött tojásmentes, tejmentes leveles tészta
25 dkg mélyhűtött, tejtől mentes gesztenyemassza
1-2 kiskanálnyi baracklekvár
Mivel a gesztenyemassza és a lekvár édes, további cukrot, édesítőszert ne adjunk hozzá.

Elkészítése:
- A tésztát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, 3-4 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, majd téglalapokra vágjuk.
- A gesztenyemasszát villával összetörjük és a lekvárral összedolgozzuk.
- A tölteléket elosztjuk a téglalapokon, majd mindet összehajtjuk, kicsit lenyomkodva a széleket.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.

Recept:© Sz. Banadics Éva,  Fotó:© Irimiás László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr267153075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása