Mélyhűtött brokkoliból zöldségfélékkel gyorsan tudunk krémlevest készíteni. Bármilyen pirított maggal megszórhatjuk, mi a fenyőmagot választottuk kiemelkedő kálium és magnézium tartalma miatt.
A brokkolileves mellé gyerekeknek tartalmasabb második fogást válasszunk!
Hozzávalók:
½ kg brokkoli
½ mokkáskanál só
½ mokkáskanál őrölt bors és őrölt kömény
1-1 szál sárgarépa és zöldség
1 dl gluténtól és tejtől mentes natúr rizsital
1 evőkanál étolaj
5 dkg garantáltan gluténmentes fenyőmag
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Csak olyan fenyőmagot vásároljuk, amelynek csomagolásán feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződött gluténnal! Nézzük meg a magok származási helyét is!
Gyerekeknek fél evőkanál olajjal, őrölt bors nélkül készítsük.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ajánlásával.
Elkészítése:
- A fenyőmagot kicsit megpirítjuk.
- A brokkolit folyó vízzel lemossuk; a répát és a zöldséget megtisztítjuk, lemossuk.
- A brokkolit és a karikára vágott sárgarépát és zöldséget megpároljuk kevés vízben sóval, az őrölt borssal és az őrölt köménnyel.
- Amikor megpuhult, kicsit lehűtjük, majd turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a főzővizet.
- Hozzáadunk egy evőkanál étolajat, 1 dl "rizstejet". Összeturmixoljuk.
- A tetejére pirított fenyőmagot szórunk.
Recept: © Szegedi Éva.
Fotó: © Irimiás László