Mutatós, finom, gyorsan elkészíthető sütemény egyszerű alapanyagokból. Frissen a legjobb!
Csak olyan rizslisztet és kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!
Hozzávalók:
10 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt
10 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
10 dkg házilag darált porcukor
10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
4 tojás
15-20 dkg friss meggy vagy kimagozott, lecsöpögtetett meggybefőtt
1 csapott kiskanál gluténtól és tejtől mentes sütőpor
Elkészítése:
- A margarint habosra keverjük 5 dkg házilag darált porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és így keverjük tovább.
- A tojások fehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük.
- Átszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport.
- Először a tojásos margarint forgatjuk a lisztbe, majd óvatosan, finom, körkörös mozdulatokkal a habbá vert tojásfehérjét. A hab összetörik ugyan, de lágy, könnyű tésztát kapunk.
- Margarinnal kikent, kukoricaliszttel megszórt tepsibe öntjük a tésztát, a kimagozott, lecsöpögtetett meggyel kirakjuk a tetejét.
- 170 fokon aranyszínűre sütjük.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól.
A cukrot mindig házilag daráljuk, mert a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat.
Recept: © Szegedi Éva
Fotó: © Csöre András