Könnyű egytálétel vagy előétel kevés hússal és sok zöldségfélével. Gyorsan elkészül, és nem lehet elrontani.
Hozzávalók:
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
1 fej karalábé
20 dkg darált sertéshús
1 evőkanál olaj
2 evőkanál paradicsompüré
összesen 2 mokkáskanál a következő fűszerkeverékből: oregánó, bazsalikom, fokhagyma, őrölt paprika, rozmaring
1 mokkáskanál só
25 dkg gluténtól, tejtől és tojástól mentes spagetti tészta
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.
Elkészítése:
- Felszeleteljük a megtisztított zöldségeket, majd az olajon megpirítjuk őket.
- Hozzákeverjük a sertéshúst, és puhára pároljuk.
- Sózzuk, fűszerezzük, belekeverjük a paradicsompürét.
- Amíg a hús párolódik, feltesszük főni a tésztát. A főzővízbe egy kávéskanálnyi olajat teszünk.
- A megfőtt tésztát leszűrjük, előmelegített tányérra tesszük, és a zöldséges húst a tetejére halmozva tálaljuk.
Recept és fotó: © Szegedi Éva.