Mirelit vagy friss kukoricából tápláló, ízletes levest készíthetünk. Télen forrón tálaljuk, csilipaprikával még jobban melegít!
Hozzávalók:
fejenként egy cső zsenge kukorica vagy 10 dkg mirelit csemege kukorica
fejenként egy kiskanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
fejenként egy evőkanál gluténtól és tejtől mentes növényi főzőkrém
fejenként 2 dl gluténtól és tejtől mentes rizsital
fejenként egy mokkáskanál étolaj
ízlés szerint só, kurkuma, zsázsa, házilag őrölt fehér bors, házilag őrölt csilipaprika (csak felnőtteknek!)
a díszítéshez szárított paprika és zöldpaprika
Minden esetben ellenőrizzük a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
A kukorica leveleit és "haját" eltávolítjuk, a csöveket alaposan megmossuk, és a szemeket éles késsel levágjuk róla. Az olajon megpirítjuk.
A mirelit kukoricát olajon fedő alatt puhára pároljuk.
A kukoricalisztet csomómentesre keverjük a rizsitallal és a növényi főzőkrémmel, a kukoricára öntjük, sózzuk, fűszerezzük, és felforraljuk. Ha nagyon besűrűsödik a leves, forrás előtt egy kis vízzel hígítjuk.
Miután kihűlt, bormixerrel krémesítjük.
Szárított paprikával és zöldpaprikával díszítjük.