Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Almás-lekváros bukta

Tojásmentes, laktózmentes, tejfehérjementes sütemény

2019. január 15. - Mentes Konyha

bukta01.jpg

Hagyományos ízek mentesen. Az egész család szeretni fogja. Tej és tojás nélkül készült, ezért az arra érzékenyek is fogyaszthatják. A tésztát többször kell pihentetni és átgyúrni, ennek ellenére egyszerűen elkészíthető. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg liszt

7 evőkanál langyos víz

1 evőkanál citromlé

20 dkg tejtől mentes margarin

késhegynyi fahéj

csipetnyi só

A töltelékhez:

4 nagy édes alma

2 evőkanál eperlekvár

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

Az import zöld almát gluténtartalmú bevonattal láthatják el. Bár az EU-ban tilos a gluténtartalmú bevonat használata, de nem mindig tudjuk ellenőrizni az áru származását. Ezért inkább piros héjú almát használjunk.

Elkészítése:

- A margarint a tészta összeállítása előtt húsz perccel meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy megpuhuljon.

- A liszttel, vízzel, citromlével, fahéjjal, csipetnyi sóval és 10 dkg margarinnal lágy, teljesen homogén és sima tésztát gyúrunk. Fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.

- 5 dkg margarinnal átgyúrjuk  a tésztát, amíg ismét homogén nem lesz. Újabb fél órára a hűtőbe tesszük.

- Fél óra elteltével ismét 5 dkg margarint dolgozunk el egyenletesen  a tésztában. Ezután két órán át pihentetjük hűtőszekrényben.

- Meghámozzuk és kivágjuk a magházát a 4 szem almának, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

- Alaposan kicsavarjuk az alma levét, és a reszeléket összekeverjük két evőkanál kemény eperlekvárral.

- Ha a tészta eleget pihent, a hűtőből kivesszük, maximum 2-3 milliméter vastagságúra nyújtjuk, 10x10-es kockákra vágjuk, egy-egy kiskanálnyi tölteléket a kockák közepére teszünk, félbehajtjuk  a kockákat, és a széleket eldolgozzuk.

- Előmelegített sütőben 200 fokon rózsaszínűre sütjük a buktákat.

- Másnap a legjobb, ha letakarva pihentetjük, mert akkorra a tészta összepuhul a töltelékkel.

A tésztát nem kell kinyújtani és hajtogatni a pihentetések után.

- Hozzáadott cukrot kizárólag a lekvár tartalmaz!

- A tésztát előző nap is össze lehet állítani.

Tippek:

A tésztát nem kell kinyújtani és hajtogatni a pihentetések után.

- Hozzáadott cukrot kizárólag a lekvár tartalmaz!

- A tésztát előző nap is össze lehet állítani.

Recept és fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2014554594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása