Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Zöldborsófőzelék gombapörkölttel

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

2016. február 08. - Mentes Konyha

borsofozelek_mentes_blog01.JPG

Egyszerű vegetáriánus étel fűszerekkel feldobva. Azok is elkészíthetik, akik nem fogyaszthatnak gluténtartalmú ételeket, tejet és tojást.

Gluténérzékenyek csak olyan kukoricalisztet és kukoricakeményítőt vásároljanak, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az nem szennyeződött gluténnal! A gluténmentes liszteket, termékeket  mindig elkülönítve kell tárolni a gluténtartalmú alapanyagoktól! Minden esetben ellenőrizni kell a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók a főzelékhez:

50 dkg friss vagy fagyasztott zsenge zöldborsó
2dl gluténtól és tejtől mentes rizsital
1 kávéskanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő
1 kávéskanál  garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
1 mokkáskanál a következő fűszerekből: kakukkfű, tárkony, só, valamint  frissen vágott petrezselyem

Hozzávalók a gombapörkölthöz:

40 dkg gomba
egy kis fej vöröshagyma
fél zöldpaprika
fél paradicsom
egy mokkáskanál a következő fűszerekből: só, őrölt köménymag, őrölt fekete bors
egy kávéskanál őrölt csemegepaprika
egy evőkanál étolaj

borsofozelek_mentes_blog02.JPG

Elkészítése:

-  A megtisztított zöldborsót a tárkonnyal, a kakukkfűvel és a sóval feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Fedő alatt puhára főzzük.

-  Közben a gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük; a hagymát karikákra vágjuk, a paprikát és a héjától megtisztított paradicsomot felkockázzuk.

- Olajon kissé megpirítjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Beleforgatjuk a gombát, rászórjuk a fűszereket és a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.

- A rizstejjel csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt és a kukoricalisztet, majd  kanalanként hozzákeverünk 4-5 evőkanálnyit a zöldborsó forró főzőlevéből. Ezt a habarást a főzelékhez keverjük, beleszórjuk a petrezselymet, és az egészet felforraljuk.

- A főzeléket a gombapörkölttel tálaljuk.

Recept és fotó: © Szegedi Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr388345788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása