Ha gyors és finom vacsorát akartok készíteni, próbáljátok ki ezt a receptet. Nem lehet elrontani!
Minden esetben ellenőrizzétek a felhasznált alapanyagok összetételét!
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
4+1 evőkanál olaj
25 dkg friss csiperke gomba
2 dl laktózmentes tejszín, vagy gluténtól, tejtől mentes növényi krém
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál majoránna
1 evőkanál gluténtól és tejtől mentes mustár
25 dkg gluténtól és tejtől mentes tészta
Elkészítése:
- A gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük.
- A pulykamellet megmossuk, csíkokra vágjuk.
- A felforrósított olajon pár percig pirítjuk a húst, kevés vízzel megpároljuk, majd amikor már kissé megpuhult, hozzáadjuk a gombát és együtt pároljuk puhára.
- Hozzákeverünk egy csapott evőkanál mustárt, felöntjük a tejszínnel vagy a növényi krémmel, rászórjuk a majoránnát, majd összeforraljuk.
- A gluténmentes tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. (A főzővízbe 1 evőkanál olajat teszünk, hogy ne tapadjon össze a tészta.)
- A húst és a tésztát együtt tálaljuk, friss fűszerlevéllel díszítjük.
Recept és fotó: © Szegedi Éva
A receptet dietetikus ellenőrizte.