Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Hamis majonézes burgonya

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

2019. április 18. - Mentes Konyha

hamis_majonezes_burgonya_01.jpg

A tejre és tojásra érzékenyeknek sem kell lemondani a majonézes burgonya ízéről. A tejföl és a tojás alapú majonéz remekül helyettesíthető mentes hozzávalókkal. Ráadásul gluténmentes is lehet!

Hozzávalók:

- 5 db nagyobb burgonya

- 3 dl gluténtól és tejtől mentes, növényi eredetű, tejszínt helyettesítő krém

- 2 evőkanál frissen csavart lime vagy citrom

- 1 mokkáskanál só

- 1 csapott evőkanál gluténtól és tejtől mentes mustár

- 1 mokkáskanál kristálycukor

- 1 késhegynyi őrölt köménymag

- 1 kis csokor petrezselyem

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

hamis_majonezes_burgonya_04.jpg

Elkészítése:

- Az alaposan megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, majd megtisztítjuk.

- A teljesen kihűlt burgonyákat vékony karikára vágjuk.

- A főzőkrémet a mustárral, a citromlével, a cukorral, a sóval és az őrölt köménymaggal simára keverjük.

- A burgonyát óvatosan belekeverjük a mártásba.

- A petrezselymet összevágjuk és a salátára szórjuk.

- Hidegen tálaljuk. Húsok mellé vagy hidegtálra kiváló.

Recept és fotó © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7914772170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.