Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Pizza Margherita

Laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus

2017. január 05. - Mentes Konyha

pizza_margherita01.JPG

Hideg téli estéken egy Margherita pizza forró teával jó választás. Otthon is elkészíthetjük laktóz- és tojásmentes hozzávalókkal.

A tésztához:

1 dl víz, csipetnyi cukor, 1 dkg friss élesztő, 20 dkg búzaliszt,
1 evőkanál olívaolaj, kevés só

A mártáshoz:

2 evőkanál laktózmentes paradicsompüré, 1 kiskanálnyi olívaolaj,
2-3 gerezd fokhagyma,  1/2 mokkáskanál őrölt oregánó, csipetnyi őrölt feketebors, csipetnyi őrölt színes bors, ízlés szerint só, 2 db paradicsom, 5 dkg laktózmentes sajt, a díszítéshez pár levél rucola.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

pizza_margherita02.JPG

Elkészítése:

- A felmelegített vízben egy csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt, majd az olívaolajjal együtt  lisztre öntjük. Kevés sóval egynemű tésztává gyúrjuk.

- Száraz, tiszta ruhával letakarva pihentetjük egy órán át.

- A paradicsompürével, az olívaolajjal, a fokhagymával, a fűszerekkel, a sóval mártást készítünk.

- A paradicsomot felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.

- Amikor megkelt a tészta, cipó formájúvá gyúrjuk, és így nyújtjuk egészen vékonyra, hogy kör alakú maradjon.

- A széleket kissé visszahajtjuk, rákenjük a mártást, kirakjuk a paradicsomszeletekkel, és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.

- Liszttel meghintett tepsiben 180 fokon ropogósra sütjük.

pizza_margherita03.JPG

Recept és fotó: © Szegedi Éva.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9512098021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.