Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Diétás töltött paprika

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes étel

2016. november 28. - Mentes Konyha

Hozzáadott cukor és zsiradék nélkül, készen vásárolt sűrű paradicsomlével állítottuk össze a töltött paprikát. Azok is fogyaszthatják, akik gluténra, tejre, tojásra érzékenyek. A tölteléket tojás helyett az úgynevezett lenmagzselé tartja össze.

 

toltott_paprika_mk02.JPG

Hozzávalók:

8 db tölteni való paprika

1 liter gluténtól mentes, natúr, tartósítószer, fűszer és cukor nélkül készült kissé sűrű paradicsomlé

50 dkg sovány sertés vagy baromfihús darálva

12 dkg garantáltan gluténmentes rizs

3 evőkanál garantáltan gluténmentes lenmag

1 evőkanál garantáltan gluténmentes  rizsliszt

1 gerezd fokhagyma

2 mokkáskanál só

2-3 mokkáskanál por alapú édesítőszer (Mi eritritollal készítettük.)

1-1 mokkáskanál őrölt köménymag és fekete bors

egy kis csomó petrezselyem zöldje

Minden esetben ellenőrizzétek a felhasznált alapanyagok összetételét!

A lenmagzselé elkészítése:

A házilag ledarált  lenmagot beáztatjuk néhány órára annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha felszívja a vizet, és kocsonyássá válik, botmixerrel krémessé keverjük.

A töltött paprika elkészítése:

- A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk.

- Összedolgozzuk a darált sertéshúst a rizzsel, a lereszelt fokhagymával, a köménymaggal, a só, valamint a bors felével és a lenmagzselével.

- A kész töltelékkel lazán megtöltjük a paprikát, nem szabad teljesen telenyomkodni, nehogy szétváljon, amikor a töltelékben a rizs megduzzad. Ha marad ki töltelék, abból kis gombócokat formálhatunk.

- A paradicsompüréhez hozzáadjuk az édesítőszert, a só és a bors másik felét. 2-3 dl vízzel felöntjük, majd belehelyezzük a töltött paprikákat és a húsgombócokat.

- Fedő alatt alacsony hőmérsékleten puhára főzzük az egészet.

- Miután minden megfőtt, kivesszük a paradicsomból a töltött paprikákat.

- A rizslisztet csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, a paradicsomszószhoz adjuk, beledobjuk a petrezselyemcsokrot, és felforraljuk.

- Tálaláskor kivesszük a paradicsomszószból a petrezselyemcsokrot, majd a szószt a paprika és a húsgombócok köré öntjük.

Recept és fotó: © Szegedi Éva.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4012000216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.