Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Joghurtos-fokhagymás saláta

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

2016. május 03. - Mentes Konyha

joghurtos_salata01_blog.jpg

Vitamindús, frissítő saláta. Érdekessége, hogy ezúttal a fokhagyma friss szárát is felhasználtuk. A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

Hozzávalók:

3 db friss paradicsom
2 db t. v. paprika
1 fej lila hagyma
1 db jégcsapretek vagy 3 db piros retek
1 friss fokhagyma zöld szára
2 dl gluténmentes, laktózmentes natúr  joghurt
2 kiskanálnyi - vegyszeres kezelés nélküli - citrom leve
1 mokkáskanálnyi só

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

 - A zöldségeket folyó vízzel megmossuk, megtisztítjuk.

 - A paradicsomot, a paprikát, a lila hagymát, a fokhagyma szárát és a retket karikákra vágjuk, majd az egészet egy tálba tesszük.

 - 1 mokkáskanál sóval megszórjuk, a citromot rácsöpögtetjük, az egészet óvatosan összekeverjük.

 - A joghurtot a tetejére öntjük.

 - Kissé lehűtve tálaljuk.

 Recept és fotó: © Szegedi Éva. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr628358080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.