Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Fűszeres zöldborsókrémleves

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

2016. február 22. - Mentes Konyha

borsoleves_blog01.JPG

Mélyhűtött vagy friss zöldborsóval, növényi krém felhasználásával könnyen és gyorsan tudunk krémlevest készíteni. Ne sajnáljuk a fűszereket belőle, attól lesz különleges!

Hozzávalók négy személyre:

40 dkg friss vagy mélyhűtött zsenge zöldborsó
1 dl gluténtól és tejtől mentes növényi, tejszínt helyettesítő főzőkrém
pár csepp friss citromlé
késhegynyi őrölt fehérbors
késhegynyi házilag lereszelt szerecsendió
késhegynyi kurkuma
2 csapott mokkáskanálnyi só
késhegynyi gyömbér
kevés apróra vágott friss vagy mélyhűtött petrezselyem zöldje

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A recept a  Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

borsoleves_blog02.JPG

Elkészítése:

 - A borsót a sóval megfőzzük annyi vízben, amennyi jól ellepi. Mikor kihűlt, turmixgéppel vagy botmixerrel pépesítjük.

- Hozzákeverjük a növényi főzőkrémet és a fűszereket, felforraljuk. 1 evőkanálnyi krémet félreteszünk a díszítéshez.

- Rászórjuk a petrezselymet és növényi krémmel díszítve tálaljuk.

 Recept és fotó: © Szegedi Éva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr248394574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.