Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Gluténmentes mandulás rizspuding

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes

2016. február 21. - Mentes Konyha

rizspuding_blog02.JPG

Népszerű desszert a rizspuding. Gluténmentes, tejmentes hozzávalókkal készítettük, pirított mandulával és kardamommal díszítettük.

Hozzávalók 2 személyre:

2 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt
10 dkg garantáltan gluténmentes mentes rizs
2 dl gluténtól és tejtől mentes mandulatej
4 dkg garantáltan gluténmentes egész mandula (fogyasztható)
2 dkg kristálycukor vagy 1 dkg por alapú édesítőszer
1 dl víz
a díszítéshez néhány szem garantáltan gluténmentes egész, zöld kardamom

A növényi főzőkrémek kizárólag növényi alapanyagból készültek, és tejfehérjétől, laktóztól mentesek. Vigyázat! Néhány típus tejszármazékot tartalmaz, annak ellenére, hogy növényinek nevezik!

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

rizspuding_blog01.JPG

Elkészítése:

- Kevés vízben sűrűre, ragacsosra főzzük a rizst, majd félretesszük hűlni. Ha már kihűlt, botmixerrel krémesítjük.

- Ledarálunk vagy mozsárban apóra törünk 3 dkg mandulát, és kissé megpirítjuk.

- 2 dl mandulatejben csomómentesre keverjük a rizslisztet, hozzákeverjük a krémesített rizshez, és feltesszük főni.

- Közben egy edényben cukrot kezdünk pirítani, és amikor már kezd pirulni, ráöntjük a vizet, és ezt a szirupot a rizspudinghoz öntjük.

- Hagyjuk, hogy egyet forrjon a puding, majd hideg, margarinnal vékonyan kikent formába vagy pudingos tálkába öntjük.

- Megpirítjuk a maradék mandulát, és ezzel szórjuk meg a rizspuding tetejét.

- Kardamommal is díszíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr628327192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.