Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Szezámmagos csőben sült karfiol

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

2016. február 10. - Mentes Konyha

szezammagos_csoben_sult_karfiol_blog01.JPG

A konyhatechnikai eljárások között nagyon népszerű a csőben sütés. Általában zöldségfélét készítünk így a sütőben, hogy a teteje piros-ropogós legyen. Eddig elképzelhetetlen volt számunkra, hogy ez tojás és tejtermék nélkül is finom legyen, de karfiolos receptünk kiállta a próbát.

Hozzávalók:

40 dkg karfiol
1 kis fej vöröshagyma
2 dl gluténtól és tejtől mentes rizskrém
2 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
5 dkg garantáltan gluténmentes szezámmag
1 mokkáskanál só
késhegynyi őrölt gyömbér
a tepsi vagy sütőforma kikenéséhez:
kevés gluténtól és tejtől mentes  margarin és garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

A tejtől mentes növényi krémekről itt lehet olvasni.

Gluténérzékenyek csak olyan kukoricalisztet és szezámmagot vásároljanak, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az nem szennyeződött gluténnal! A gluténmentes liszteket, termékeket mindig elkülönítve tároljuk! Minden esetben ellenőrizni kell a felhasznált alapanyagok összetételét!

A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

szezammagos_csoben_sult_karfiol_blog02.JPG

Elkészítése:

- A karfiolt kis rózsákra szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük.

- A hagymát apróra vágjuk.

- A karfiolt és a hagymát kevés vízzel fedő alatt néhány percig pároljuk. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd leszűrjük a levet alóla.

- Finomra daráljuk a szezámmagot, ezután alaposan összekeverjük a rizskrémmel, a fűszerekkel és a kukoricaliszttel.

- Margarinnal kikenünk egy kisebb tepsit vagy néhány sütőformát, kukoricaliszttel megszórjuk, a hagymás karfiolt szétterítjük benne, egyenletesen szétosztjuk a tetején a szezámmagos masszát.

- Közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük.

Recept és fotó: © Szegedi Éva
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr468327184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.