Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Gesztenyés kókusztekercs

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

2015. február 27. - Mentes Konyha

gesztenyes_kokusztekercs02_blog.JPG

Mindenki szereti a sütés nélkül készíthető desszerteket.  Gesztenyés-kókuszos tekercset készítettem glutén-, tej- és tojásmentes hozzávalókkal. Gluténérzékenyek csak házilag darált porcukrot használjanak, mert a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat. A hozzávalók összetételét mindig ellenőrizzük a csomagoláson, mert néha meglepetések érhetnek bennünket, megváltozhat a régen bevált áru összetétele.

Hozzávalók:

30 dkg garantáltan gluténmentes gesztenyemassza
20 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
10 dkg  gluténmentes, tejmentes, tojásmentes aprósütemény összetörve
10 dkg házilag darált porcukor
20 dkg garantáltan gluténmentes kókuszreszelék
2 evőkanál kakaópor vagy  karobpor

 

Elkészítése:

- A margarin 2/3 részét habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszelék 2/3 részét.
- A süteményt deszkán nyújtófával apróra összetörjük.
- A gesztenyemasszát eldolgozzuk a többi margarinnal, a kakaóval és az összetört aprósüteménnyel.
- Kókuszreszelékkel megszórt deszkára simítjuk a masszát, rákenjük a kókuszos margarint, majd óvatosan feltekerjük.
- Hűtőszekrénybe tesszük, és amikor jól áthűlt, felszeletelve tálaljuk.

Recept: © Szegedi Éva.
Fotó: © Fábián Évi

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr797150765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.