Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Gesztenyés-kakaós-narancsos trüffel

Sütés nélkül készíthető gluténmentes, tejmentes, tojásmentes desszert

2015. február 07. - Mentes Konyha

truffel_blog02.JPG

Hozzávalók:
25 dkg gluténtól és tejtől mentes mélyhűtött gesztenyemassza
6 dkg gluténmentes, tojásmentes, tejmentes keksz
2 evőkanál garantáltan gluténmentes kakaó
5 evőkanál frissen facsart narancslé
5-6 kávéskanál narancslekvár (vagy baracklekvár)
½ vegyszeres kezelés nélküli narancs reszelt héja

A dekoráció lehet bármilyen glutén-, tej- és tojásmentes édesség: zizi, cukorgyöngy, tortadara, apróra vágott zselés cukor, kakaó és kristálycukor.
Minden esetben ellenőrizni kell a felhasznált alapanyagok összetételét 

 

truffel_blog04.JPG

Elkészítése:
- A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a kakaót.
- A kekszet nyújtófával deszkán apróra törjük.
- A narancslevet és a kekszet összekeverjük, majd a gesztenyéhez adjuk.
- Alaposan összeforgatjuk, közben kanalanként hozzáadjuk a lekvárt. Először egyenletesen morzsalékos lesz, majd masszává áll össze.
- 10-15 percig hagyjuk állni, addig a keksz magába szívja a nedvességet.
- Kis golyókat formázunk belőle, cukorgyöngybe, vagy kakaóba és kristálycukorba forgatjuk.
- Azonnal lehet tálalni, de hűthető, fagyasztható is.

A receptet dietetikus ellenőrizte.

truffel_blog03.JPG

truffel_blog01.JPG

Recept: © Sz. Banadics Éva
Fotó: © Szegedi Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr877147107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.