Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes minifánk negyedóra alatt

Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes

2017. február 19. - Mentes Konyha

fank_gm01.JPG

Mi sem maradunk ki a farsangi fánkszezonból. Ezúttal olyan fánkot kísérleteztem ki, amelyik nem tartalmaz hagyományos cukrot, és gluténmentes, illetve laktózmentes étrendbe is illeszthető. Gyorsan elkészül, még élesztő sem kell hozzá.

Ahhoz, hogy jól átsüljön, apró fánkot kell készíteni, és lassan sütni. Ha gyorsan sütjük, a közepe nyers marad, ha pedig nem elég forró az olaj, a tészta magába szívja a zsiradékot.

A frissen kisült fánkokat először tegyük szűrőkanálba, majd papírtörlőre, hogy ne maradjon rajta felesleges olaj.

Hozzávalók:

15 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

3 gramm garantáltan gluténmentes sütőpor

15 dkg laktózmentes joghurt

5 kiskanál eritritol

1 db tojás

körülbelül 2-3 dl étolaj a sütéshez

fank_gm03.JPG

Elkészítése:

- A hozzávalókat keverőgéppel összedolgozzuk, közben az olajat felhevítjük a sütéshez.

- A tésztából kanállal kis bucikat szaggatunk, és a forró olajban aranybarnára sütjük. A fenti mennyiségből 15-16 minifánkot lehet készíteni.

fank_gm02.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3512272439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása