Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Vegetáriánus vacsora mentesen

Sült cukkini és paprika hamis majonézes burgonyával

2016. október 24. - Mentes Konyha

cukkini_paprika_hamis_majonezes_burgonya_montazs.jpg

Szeretjük a hús nélkül készült ételeket, bár nem vagyunk vegetáriánusok. Ez az összeállítás garantáltan nem hizlal, és nagyon finom. Gyorsan össze lehet állítani az ősszel még kapható friss zöldségfélékből.

Sült cukkini és paprika

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

4 db t. v. paprika

1 db cukkini

5 evőkanál étolaj

1/2 mokkáskanál só

1/2 mokkáskanál garantáltan gluténmentes őrölt csemegepaprika

1 mokkáskanálnyi házilag őrölt fekete bors

1 mokkáskanálnyi házilag őrölt fehér bors

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

cukkini_paprika_sutve_mk2016_1.jpg

Elkészítése:

- A paprikát és a cukkinit alapos mosás után lecsöpögtetjük.

- A paprikát cikkekre vágjuk, a cukkinit pedig ferdén felszeleteljük.

- Serpenyőben felmelegítjük az olajat, és folyamatosan sózva, illetve forgatva, kisütjük benne a paprika-  és cukkiniszeleteket.

- Ha valaki nem szereti  a paprika héját, lehúzhatja azt, sütés után könnyen eltávolítható.

- Tálalás előtt megszórjuk a fehér borssal, a fekete borssal, az őrölt csemegepaprikával.

- Ízlés szerint fogyasztható vagy díszíthető zöldfűszerekkel.

 

Hamis majonézes  burgonya

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes,  tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

 - 5 db nagyobb  burgonya

 - 3 dl gluténtól és tejtől mentes, növényi eredetű, tejszínt helyettesítő krém

- 2 evőkanál frissen csavart lime vagy citrom

- 1 mokkáskanál só

- 1 csapott evőkanál gluténtól és tejtől mentes mustár

- 1 mokkáskanál kristálycukor

- 1 késhegynyi őrölt köménymag

- 1 kis csokor petrezselyem

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

hamis_majonezes_burgonya_mk16.jpg

Elkészítése:

- Az alaposan megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, majd megtisztítjuk.

- A teljesen kihűlt burgonyákat vékony karikára vágjuk.

- A növényi krémet a mustárral, a citromlével, a cukorral, a sóval és az őrölt köménymaggal simára keverjük.

- A burgonyát óvatosan belekeverjük a mártásba.

- Petrezselyemmel díszítjük.

- Hidegen tálaljuk a frissen sült zöldségfélékhez.

Recept és fotó: © Szegedi Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4311825331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása