Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Szőlős-vaníliás krémdesszert

Cukormentes, gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes

2016. október 16. - Mentes Konyha

szolos_vaniliakrem_mentesblog2.JPG

Friss gyümölcsből készült őszi desszert. Cukor helyett eritritollal édesítettük.

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez:

35 dkg szőlő

4 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

4 dl gluténtól, tejtől és cukortól mentes rizsital

3 evőkanál eritritol

4 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

1 kis darab vaníliarúd

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Az eritrit (eritrytol) a cukor energiatartalmának csupán az ötödét tartalmazó cukoralkohol. Kissé kevésbé édes, mint a cukor, enyhe hűsítő hatással. A természetben a gombák és néhány gyümölcs tartalmazza. A glikémiás indexe alacsony. Túlzott mennyiségű fogyasztása (>50g/nap) emésztőrendszeri panaszokat, egyes esetekben émelygést, fejfájást okozhat.

Szabó Alexandra dietetikus

szolos_vaniliakrem_mentesblog3.JPG

 

 A krém elkészítése:

 - Néhány szem szőlőt félreteszünk  a díszítéshez.

 - A szőlőből 15 dkg-ot átpasszírozunk, hogy a héja és magja ne kerüljön a krémbe.

 - A rizstejben simára keverjük a rizslisztet, hozzáöntjük a szőlővelőt, édesítjük, beledobjuk a vanília darabkát, és az egészet állandó keverés közben besűrítjük.

 - Kivesszük belőle a vaníliarudat.

 - A félig kihűlt krémhez hozzákeverjük a margarint, majd a teljes kihűlés után gépi habverővel kicsit habosítjuk.

 - Kelyhekbe vagy tálkákba adagoljuk a többi szőlőt, és a krémet rákanalazzuk. Szőlőszemekkel díszítjük.

 - Behűtve tálaljuk.

 Recept és fotó: © Szegedi Éva.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7410408676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása