Vitamindús, frissítő saláta. Érdekessége, hogy ezúttal a fokhagyma friss szárát is felhasználtuk. A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.
Hozzávalók:
3 db friss paradicsom
2 db t. v. paprika
1 fej lila hagyma
1 db jégcsapretek vagy 3 db piros retek
1 friss fokhagyma zöld szára
2 dl gluténmentes, laktózmentes natúr joghurt
2 kiskanálnyi - vegyszeres kezelés nélküli - citrom leve
1 mokkáskanálnyi só
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A zöldségeket folyó vízzel megmossuk, megtisztítjuk.
- A paradicsomot, a paprikát, a lila hagymát, a fokhagyma szárát és a retket karikákra vágjuk, majd az egészet egy tálba tesszük.
- 1 mokkáskanál sóval megszórjuk, a citromot rácsöpögtetjük, az egészet óvatosan összekeverjük.
- A joghurtot a tetejére öntjük.
- Kissé lehűtve tálaljuk.
Recept és fotó: © Szegedi Éva.