Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Céklaleves házi burgonyachipsszel

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes vegetáriánus étel

2016. március 09. - Mentes Konyha

ceklaleves06vn.JPG

Kora tavasszal még nem állnak rendelkezésünkre friss zöldségfélék, de azért bőségesen találunk olyan alapanyagot, amelyből egészséges, vitamindús ételt készíthetünk. Ilyen a megunhatatlan cékla is, amit a szokásos salátától eltérően levesnek készítettünk. Házilag sütött burgonyachipsszel és hagymakarikával igazán tápláló és finom.

Hozzávalók:

1 db cékla
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej karalábé
2 kis fej vöröshagyma
2 db paprika
1 gerezd fokhagyma
1 szem burgonya
1 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
3 evőkanál étolaj
néhány szem rózsabors
néhány szem köménymag
néhány szem koriander
1 mokkáskanál só

A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

ceklaleves05vn.JPG

Elkészítése:

- A megtisztított petrezselyemgyökeret és karalábét karikákra, a meghámozott céklát kis kockákra szeljük.

- A paprikát és az egyik vöröshagymát apróra várjuk, és egy evőkanál olajon kissé megpirítjuk.

- Hozzákeverjük a zöldségeket és tovább pirítjuk, majd felöntjük egy liter vízzel, sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt megfőzzük.

- A másik fej hagymát és a burgonyát karikákra vágjuk; ügyeljünk, hogy a burgonya hajszálvékony legyen.

- A karikákat kukoricalisztbe forgatjuk, és olajon, palacsintasütőben ropogósra sütjük.

- A levest botmixerrel krémesítjük, szűrőn átpasszírozzuk, sült hagymával és burgonyachipsszel tálaljuk.

 Recept és fotó: © Szegedi Éva

ceklaleves07vn.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr208453552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása