Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Diabetikus darált keksz

Diabetikus, gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, kakaótól mentes desszert

2016. március 02. - Mentes Konyha

daraltkeksz_mk_01.JPG

A hagyományos, népszerű darált kekszet kipróbáltuk mentesen is. Nem csak diabetikus, hanem glutén, tej és kakaó nélkül készült. Ez utóbbit karobporral helyettesítettük, így a kakaóra érzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

30 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt
10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
5 dkg garantáltan gluténmentes por alapú édesítőszer
1 dkg gramm garantáltan gluténmentes karobpor
1 kávéskanálnyi kezeletlen citromhéj lereszelve
1 tojás
10 gramm sütőpor
csipetnyi só

Minden esetben ellenőrizzük a felhasznált alapanyagok összetételét!

A nyomóformát/darálót csak gluténmentes sütemény készítésére használjuk!

Csak gluténmentes édesítőszert használjunk. Ha a csomagoláson nem találunk információt, kérjünk írásos információt a gyártótól.

 Elkészítése:

- A sütőporral elkevert lisztben szétmorzsoljuk a margarint, azután az édesítőszerrel, a tojással, a citromhéjjal és a csipetnyi sóval egynemű tésztát gyúrunk belőle.

- A tészta egyik feléhez hozzágyúrjuk a karobport.

- A tésztát húsdarálóra vagy habnyomóra szerelhető formán átnyomjuk, 4-6 cm-es darabokra vágjuk, és 170 fokon megsütjük.

- Frissen omlós, de mint minden gluténmentes süteményt, érdemes zárható dobozban tartani, mert hamar kiszárad.

daraltkeksz_mk_02.JPG

 Recept és fotó:© Szegedi Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr898439206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.03.05. 18:37:57

Mennyire gyakori, hogy valaki a kakaóra érzékeny? Én még sose hallottam ilyenről, gondolom sokkal ritkább a laktóz/glutén/mogyoró/dió/ananász/gomba érzékenységnél.
süti beállítások módosítása