Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Mentes Konyha Ételallergiásoknak

Fűszeres paradicsommártás 15 perc alatt

2015. március 02. - Mentes Konyha

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel  a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával. Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

fuszeres_paradicsommartas02_blog.jpg

Hozzávalók:
1/2 liter natúr, ízesítés nélküli paradicsomlé
1 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
1 evőkanál kukoricaolaj
1 mokkáskanál só
2 mokkáskanál cukor
1 szelet zöldpaprika
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1-1 ágacska friss bazsalikom és petrezselyemlevél

Elkészítése:
- Világos rántást készítünk az olajból és  kukoricalisztből.
- 1/2 dl hideg vízzel felengedjük, beleszórjuk a következő fűszereket: só, cukor, őrölt köménymag és a paprikaszeletet. Hozzáöntjük a paradicsomlevet. Ha egyet forrt, beletesszük a bazsalikomot és a petrezselymet is.
- Fölforraljuk, majd folyamatosan kevergetve még körülbelül 5-10 percig főzzük, a végén kivesszük a paprikaszeletet.
- Mártásos csészében tálaljuk, bazsalikom ággal díszítjük.

Recept és fotó: © Szegedi Éva

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr667231767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása