Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával. Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Hozzávalók:
1/2 liter natúr, ízesítés nélküli paradicsomlé
1 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
1 evőkanál kukoricaolaj
1 mokkáskanál só
2 mokkáskanál cukor
1 szelet zöldpaprika
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1-1 ágacska friss bazsalikom és petrezselyemlevél
Elkészítése:
- Világos rántást készítünk az olajból és kukoricalisztből.
- 1/2 dl hideg vízzel felengedjük, beleszórjuk a következő fűszereket: só, cukor, őrölt köménymag és a paprikaszeletet. Hozzáöntjük a paradicsomlevet. Ha egyet forrt, beletesszük a bazsalikomot és a petrezselymet is.
- Fölforraljuk, majd folyamatosan kevergetve még körülbelül 5-10 percig főzzük, a végén kivesszük a paprikaszeletet.
- Mártásos csészében tálaljuk, bazsalikom ággal díszítjük.
Recept és fotó: © Szegedi Éva