Mindenki szereti a sütés nélkül készíthető desszerteket. Gesztenyés-kókuszos tekercset készítettem glutén-, tej- és tojásmentes hozzávalókkal. Gluténérzékenyek csak házilag darált porcukrot használjanak, mert a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat. A hozzávalók összetételét mindig ellenőrizzük a csomagoláson, mert néha meglepetések érhetnek bennünket, megváltozhat a régen bevált áru összetétele.
Hozzávalók:
30 dkg garantáltan gluténmentes gesztenyemassza
20 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
10 dkg gluténmentes, tejmentes, tojásmentes aprósütemény összetörve
10 dkg házilag darált porcukor
20 dkg garantáltan gluténmentes kókuszreszelék
2 evőkanál kakaópor vagy karobpor
Elkészítése:
- A margarin 2/3 részét habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszelék 2/3 részét.
- A süteményt deszkán nyújtófával apróra összetörjük.
- A gesztenyemasszát eldolgozzuk a többi margarinnal, a kakaóval és az összetört aprósüteménnyel.
- Kókuszreszelékkel megszórt deszkára simítjuk a masszát, rákenjük a kókuszos margarint, majd óvatosan feltekerjük.
- Hűtőszekrénybe tesszük, és amikor jól áthűlt, felszeletelve tálaljuk.